utställningar

Under tiden 25 oktober–9 november 2014 har vi en utställning på galleri Bildkällaren i Falköping: Textila utsvävningar med fria tyglar.


3–26 september 2013 hade vår stora förening Lapphexorna utställning hos Konstföreningen media på tv-huset i Göteborg, även kallat Kanalhuset. Flera Fria tyglar deltog, på temat ”egen design”.


Movement hette European Quilters Association, EQA:s, utmaning 2013. Två ur Fria tyglar var med. Som vanligt började utställningen i Birmingham under Festival of Quilts (augusti 2013) och turnerar nu runt. Liksidiga trianglar med ett sidmått på 30 cm, var kravet. Återigen lottades färger. Vi fick blått.


11–20 juni 2013, Rikstäckets lapptäcksutställning på Galleri 40 i Stockholm, med bidrag från Rikstäckets jubileumstävling. Tre ur Fria tyglar deltog i tävlingen och därmed också utställningen.


I november 2012 hade Fria tyglar en utställning tillsammans på Galleri TU, på Fridhemsgatan i Stockholm. Våra textilier delade lokal med akvareller, oljemålningar och samesmycken under rubriken Gott och blandat. Öppen 16-25 november 2012.


Under 2012 har vår stora kviltförening, Lapphexorna, firat 25-årsjubileum. De flesta av oss har varit med på de två jubileumsutställningarna.

I rosens namn var den första. 16 juni till 1 juli 2012, över midsommar alltså. Temat var rosor – och lokalen var fantastiska Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Kviltföreningen Lapphexorna visar ej tidigare utställda verk var den andra utställningen. 4-25 november 2012 på Glasbruksmuseet i Surte, strax utanför Göteborg.


Circle of friends hette European Quilters Association, EQA:s, utmaning 2011. Vi var med. Även den utställningen började i Birmingham augusti 2011 och turnerar nu runt. Max 30 cm i diameter, var kravet. Återigen lottades färger. Vi fick grönt. Att kombinera med vitt och svart.


Hösten 2010 sydde Anita och Patricia var sitt bidrag till European Quilters Association, EQA, och utställningen Colour Connection. Med lottens hjälp fick varje lands kviltförening en färg, men eftersom det är många medlemmar så var det mer än ett land som fick samma färg. Sverige och Ungern fick brunt. Utställningen började i Birmingham och har sedan färdats runt de europeiska medlemsorganisationerna.

Så här såg det ut när utställningen hängde i Reykjavik.

Patricias bidrag hänger högst upp till höger i översta raden, på den svenska ”niorutan” – den som heter SviÞjóð. Anitas bidrag hänger i mitten av mittenraden.


I väntan på våren
16 mars – 11 april 2010
Naturhistoriska museet i Göteborg

Från byggandet av utställningen på Naturhistoriska museet; Jonatan klättrar.


sjofartsmuseet Nordiska lapptäcken
29 april – 30 augusti 2009
Sjöfartsmuseet i Göteborg

Från bygget av utställningen på Sjöfartsmuseet. Britt, Ingrid och Gunnel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s