väderkviltar – alla tävlingsbidragen

Här är alla bidragen till vår väderutmaning 2014. Resultatet av omröstningen – och alla namnen på sömmerskorna – hittar du i inlägget ”och vinnnaren heter…”.


 

TÄVLINGSBIDRAG 1

vader-01_700px

Tävlingsbidrag 1: Jag har tänkt på åska och dunder och ville göra en blixt. Började med en blixt av gult linne och la lila/vinrött/blått tyg runt den (det är en Marimekko-Unikko-bit). Jag har kviltat hela bilden på maskin, har min mammas gamla Bernina från tidigt sextiotal. Blixten kviltade jag med en liten rund pressarfot som man kan köra lite hursomhelst med och resten med raksöm.


TÄVLINGSBIDRAG 2

vader-02_700px

Tävlingsbidrag 2: Jag började sy i vecka 34. Lappverket representerar vädret då. Jag hade en liten hög med små tygprover i grått som blev bakgrunden. Titel: Frisk vind, lokala regnskurar, goda solchanser.


TÄVLINGSBIDRAG 3

vader-03_700px

Tävlingsbidrag 3: Ordet väder får mig att tänka på vind och vatten, framförallt vind. Vinden förflyttar varma och kalla luftmassor och det skapar molnen som far över himlen. Det är vindens förflyttning av varm och kall luft som styr vädret och vågorna på vattnet. Det är denna rörelse som jag försökt att uttrycka i min quilt både genom sättet jag fogat ihop de olika tygerna och quiltningen. För att förstärka ordet vind har jag i organza format en symbol för vind som jag hittade på nätet.


TÄVLINGSBIDRAG 4

vader-04_700px

Tävlingsbidrag 4: Här kommer min tolkning av utmaningen väder,tänk hur roligt det hade varit att måla sitt egna väder. (Någon har lekt med färgen sol, lite gult spill på kanten.) Som bakgrund testade jag att lägga lappar på varandra, så det är råa kanter och färgtuberna är applikationer. Testade även att sy penselborsten med sytråd och har handkviltat.


TÄVLINGSBIDRAG 5

vader-05_700px

Tävlingsbidrag 5: Den här bilden föreställer regn och hur vattendropparna faller i vattnet och sprider ringar. Jag började att sy en bakgrund. På denna råapplicerade jag ovaler med hjälp av strykjärn/klister. Därefter satte jag ihop topp, vadd och baksida och maskinquiltade först. Till slut lite broderi och mycket handquilting. Handquiltingen fick fram den vågade krusningen på vattenytan.


TÄVLINGSBIDRAG 6

vader-06_700px

Tävlingsbidrag 6: Alla dagar har alltid något slags väder. Det svåra är att hitta en tydlig bild av väder! Sommarens väder har varit SOL mest varje dag. Med fem veckors semester vid havet växte denna bild fram. Delarna är paperpiecade och sedan ihopsatta. Sedan har jag broderat och handquiltat bilden. En riktig solig dag kan färgerna bli lite bleka, så också på min quilt.


TÄVLINGSBIDRAG 7

vader-07_700px

Tävlingsbidrag 7: För mig hör väder ihop med hav och båtliv. Jag fick genast en bild i huvudet när jag läste om tävlingen. Det var en sommar utanför Hallands Väderö. Vädret var vackert och vi seglade i stilla vatten. Helt plötsligt tornade åskmoln upp framför oss. Vi såg några vita segel spegla sig i det blåsvarta. Strax därpå kom blixtarna. Det var rätt så dramatiskt.


TÄVLINGSBIDRAG 8

vader-08_700px

Tävlingsbidrag 8: Väder är för mig förenat med hav och segling. I juni i år, då vi seglade utanför Samsö i Danmark, passerade vi en röd kvast i en fantastisk spegling, Den ville jag föreviga textilt.


TÄVLINGSBIDRAG 9

vader-09_700px

Tävlingsbidrag 9: Det första jag tänkte på var solen. Det är ju den som är ursprunget till vårt väder. För de flesta är ju sol och ljus också det vi helst vill ha, det bästa vädret. Jag tänkte på solen som den jag ritade i hörnet på teckningen när jag var barn, med strålar som spred sig över himlen ner till jorden.
Jag ville gestalta den värme och glöd som finns på solen, varmast i mitten och hur den strålar ut.


TÄVLINGSBIDRAG 10

vader-10_700px

Tävlingsbidrag 10: En vacker sensommarkväll – efter en fantastisk dag – satt vi nere vid havet skönt placerade på några klippor och tittade på solnedgången. Oerhört med sina färger och solen som ett eldrött klot nere vid horisonten spred sina strålar i en vacker ´solgata` (heter det så?) över det fantastiska och helt spegelblanka havet, mörkast närmast strålarna som sedan glider ut. Jag tänkte att detta var något att göra på ert tema väder. Trots små rutor blev inte resultatet exakt vad jag hade sett, men …


TÄVLINGSBIDRAG 11

vader-11_700px

Tävlingsbidrag 11: Morgondimma över en åker eller äng tycker jag är så vackert. Har försökt visa detta genom att sy en bit tunt tyll på en del av bilden. Det syns tyvärr dåligt på ett foto.


TÄVLINGSBIDRAG 12

vader-12_700px

Tävlingsbidrag 12: Min tanke är en höstmorgon med några minusgrader, frosten ligger kvar på marken, det blåser kraftigt och höstlöven blåser från trädet.


TÄVLINGSBIDRAG 13

vader-13_700px

Tävlingsbidrag 13: När jag tänker på väder då associerar jag det med Nidingen. Här har man fri sikt runt hela horisonten – inga träd i vägen. Det är imponerande att se åskskurarna och alla blixtar runt om och inte minst regnbågarna. Vi har tillbringat några veckor här ute varje år i över 30 år. Vi bor på en fågelstation så det blir mycket ringmärkning och fågelobsande i ur och skur. Min kvilt är sydd efter ett foto jag tog i somras.


TÄVLINGSBIDRAG 14

vader-14_700px

Tävlingsbidrag 14: Trots den supervarma sommaren valde jag att göra thundercity , åskstaden. Inspirerad av tyg,pärlor och inspiration från Birmingham. Både regn och åska har visat sin styrka under sommaren. Jag ville ge regnet en kraftfull struktur precis så som ett riktigt ösregn vid åskväder är.


TÄVLINGSBIDRAG 15

vader-15_700px

Tävlingsbidrag 15: När jag tänker väder då tittar jag upp på himmelen och undrar: vad blir det för väder idag? Himlen kan variera från att vara hur dramatisk som helst med blixtar och dunder, rena skådespelet….. till regntunga skyar….. till en helt underbar blå himmel med en strålande sol, eventuellt med några vita ulliga moln som kan se ut som alla möjliga fantastiska figurer…. Ett skådespel som aldrig tar slut och som jag aldrig tröttnar att titta på! Detta har jag försökt illustrera med min kvilt i blandteknik.


TÄVLINGSBIDRAG 16

vader-16_700px

Tävlingsbidrag 16: Efter sommarens skiftande väder, har jag valt att kalla mitt bidrag : Väderomslag. Dessa maffiga molnformationer, kaskadregn, som det blev efter  dagar med vackert väder och otrolig värme. Hur jag gjort: Remsor på tygunderlag. Regnstygn m melerad tråd. Virvlande fjolårslöv=paljetter. Nedtill, knappar, bladband, metallorm mm, som symboliserar vad som kan finnas bland klipporna. Som avslutning , en virkad kant i melerat bomullsgarn.


TÄVLINGSBIDRAG 17

vader-17_700px

Tävlingsbidrag 17: Sommaren 2014 har verkligen inneburit mycket väder och inte minst väderrekord av olika slag. Vi har haft värmerekord och ljuvliga tropiska nätter. Men jag är mer fascinerad av åskväder och i år slogs flera rekord på det området. I slutet av juli noterade Smhi 43.000 blixtar ett och samma dygn. Den 3 augusti registrerade Smhi ett nytt dygnsrekord på 47.901. Allt som allt blev augusti 2014 rekordmånad med 157.000 blixturladdningar. DET är häftigt tycker jag, som gjorde en blixtrande kvilt.


TÄVLINGSBIDRAG 18

vader-18_700px

Tävlingsbidrag 18: Det är vinter. Snö, is, hagel, dimma.


 

Annonser

One response

6 10 2014
Inger Delfs

Mitt bidrag har rätt text och allt är OK. MVH Inger Delfs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s